Malaga

Malaga

lauantai 29. heinäkuuta 2017

Katalonia 5.9.2017

Tänään oli vuorossa kokomatkan ehdoton kohokohta eli patikkaretki Mont-rebei.
Kohokohta siinäkin mielessä että koko matkan suunnittelu sai alkunsa Facebook sivustolla olleesta kuvasta jossa kallioseinämään oli rakennettu lankuista askelmat ja polku.Siintä sitä ensin selviteltiin missä ja mikä tuo polku on. Löytyihän se tieto lopulta kun yhdessä haettiin ja nyt tänään tuo polku oli ohjelmassa.Hieno polku suosittelen sinne matkaamaan.

Hostellin sämpylä aamiaisen jälkeen haettiin vielä viereiseltä huoltoasemalta juomiset ja sen jälkeen autolla 5 Euroa maksaneelle vartioidulle Parking La Masietalle josta vaelluksemme alkoi.

 Meidän kulkemastamme  suunnasta katsoen reitti alkaa tasaisella osuudella kohti Mont-Rebei rotkoa.
Ensimmäisen riippusillan jälkeen alkaa reitin hienoin osuus.

Polku on rotkoon seinään hakattu, alhaalla kulkee Riu Noguera Ribagorzana.Rotko on on kapeimmillaan vain n. 20 metriä leveä ja kaiku seinämistä on mahtava.

Turvavaijeri eli elämänlanka on kulkijan apuna.

Kuvattu joen ylittävältä riippusillalta.

Kuvattu joen ylittävältä riippusillalta.

Kuvattu joen ylittävältä riippusillalta.

 Toisen riippusillan jälkeen alkaa nousuosuus liukkaalla kalkkikivi kalliolla jonne kyhäilty puusta jotain rappuja kulkua helpottamaan mutta ilmeisesti sade on vienyt niistä sen maaaineksen pois niimpä rappukehikoista on enempi haittaa kuin hyötyä.

Tänne voi tehdä imeisesti myös kanootti/patikka yhdistelmämatkan, kuvassa hinaaja vetää tyhjät kanootit pois.
Patikkapäivänä lämpötila kohosi korkeimmillaan n. 35 plus asteeseen se ja liian vähäinen neste uuvutti matkakumppanin ennen tätä kallion kupeeseen rakennettua lankkupolku-osuutta.
Kehoitin kumppaneita palaamaan takaisin autolle päin ja olemaan huolehtimatta minusta lupasin ottaa heidät kylä ennen autolle tuloa kävellen kiinni.
Jatkoi yksin, kuljin raput alas tälle viitalle asti josta käännyin takaisin.
Löysin  matkakumppanit heti riippusillan takaa hyvin uupuneina, jatkoimme yhdessä matkaa kunnes väsymys vei matkakumppanilta jalat alta.
Apua saatiin erittäin ystävällisiltä catalooneilta heiltä löytyi paitsi elvytystaitoa myös vettä,kuontoilujuomaa sekä hedelmiä.Jatkettiin siis matkaa nyt vähän suuremmalla joukolla ja kun päästiin matkapuhelinverkon kuuluvuus-alueelle soittivat cataloonit paikalliset 112 pelastajat apuun.

 Tässä valmistellaan jo potilaan vinssausta kopteriin, matkakumppanit vietiin siis helikopterilla parkkipaikan lähtöruutuun.
 Itse yritin ehtiä nopeasti autolle mutta minut melkein väkisin pakotettiin tämän punaisen johtoauton kyytiin,olihan se nopeampi kyyti vaikka hitaasti kuski joutui kuoppaisella tiellä ajamaan.

No niin nyt ollaan jo turvallisesti lähtöruudussa ja matka Hostelliin alkaa.
Tarkennuksena sanon että tämä pelastusoperaatio tehtiin pelastuslaitoksen harjoitustyönä eikä siis tullut matkaajien maksettavaksi.
Olihan se mieleen jäävä päivä jota voi sitten vanhana kiikkustuolissa muistella.Illalla söytiin jotain ei niin curmee ruokaa mutta nälissään syö mitä vaan, viini oli suun makuista.

Hieno video katsokaa se kokoruudun näytöllä niin näette osittain sen sen minkä me näimme livenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti